18 Eylül 2018 Salı

Bir Kez Mi Öleceğiz? Yoksa Bundan Önce Öldük Mü?

Merhabalar;

Hep deriz ya, hayata bir daha mı geleceğiz diye? Sizce bundan önce de yaşadığımız bir yaşamımız, alemimiz var mıydı? Yoksa bu dünyadan mı ibaret? 

Size bir sır vereyim mi? İnanılan islam inancına göre, bundan önce bir kaç hayatımız oldu. Sadece hatırlamıyoruz, unutturuldu. 

Onlar hangi hayatlar diyeceksiniz dimi? 

Birinci alemde ruhlar yaratıldı ve orada bir süre yaşadı. Bu aleme Galu Bela deniliyor.  Yani Yaratıcının sorusu üzerine verdiğimiz cevabın alemi. ''Ben sizin Rabbiniz değil miyim?'' diye sual etmişti. Hatırlarsanız diyeceğim ama dedim ya unutturuldu. Bizi ''Bela'' demiştir. Evet sen bizim Rabbimizsin. Onun için alemin anıldığı bir isim de ''Galu Bela'' yani ''Evet Dediler'' alemi...

İşte bu alemde ölüp, anne karnına doğduk sonrasında. Birinci ölüm gerçekleşti. Ruhlar aleminde öldük, şartları daha farklı olan bir aleme, anne karnına doğduk. Sekiz ay veya dokuz ay her neyse, kim ne kadar kaldıysa anne karnında yaşadık ve oradaki yaşamımızı tamamlayınca anne karnındaki alemde ölüp, dünya hayatına doğduk. İkinci ölüm gerçekleşti. Ve üçüncü doğuşumuz dünya hayatına oldu. Şimdi yaşadığımız bu hayata da, malumunuz dünya hayatı veya biri başka söylemle islam dünyasında sınav hayatı (hayali) diyoruz. Parantez içinde hayali dememin sebebi, bir hadiste ''Dünya hayatı, ebedi hayat için sadece bir gölgeliktir.'' Hayalden ibaret deniliyor yani. Şimdi de bu alemde, hayatta veya hayalde ismine ne derseniz deyin, ömürlerimiz kadar yaşayıp öleceğiz.

Bizim ilk ölüm diye bildiğimiz aslında üçüncü ölümümüz olacak. Yani dünya hayatında ölerek üçüncü ölümümüzü gerçekleştireceğiz ve bir daha ölüm olmayan ahiret alemine doğacağız. Artık ahiret aleminde, ruhlar aleminde ne ciddiyetle söz verdik isek, dünya hayatında ne ettik isek onları bulacağız.

Ben tüm inananların ahiret hayatında ''keşke ölüm olsaydı'' diye ölümü isteyenlerden değil, huzur ve mutlulukla sonsuz bir hayata doğanlardan olmak duasıyla diyerek yazımı sonlandırıyorum.

Bir de siz düşünün... Gerçekten bir kere doğduk ve bir kere mi öleceğiz...

Görüşmek üzere.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder