11 Eylül 2018 Salı

Geri Dönüş Dedikleri


Merhabalar, ben blogun spordan sorumlu müdürüyüm :) O nedenle benden gelen yazılar ekseriyetle spor ağırlıklı olacaktır. O yüzden Byalesta gibi ağır felsefik, edebi şeyler beklemeyin :)

Rusya maçının ardından yükselen Lucescu eleştirileri İsveç deplasmanında son dakikalarda gelen goller olmasa belki de Lucescu'nun kellesini almaya kadar gidecekti. Ancak çoğunluğun söylediği şekilde ''geri dönüşün ustaları'' son dakikalarda oynadıkları güzel ve etkili futbolun karşılığını alarak maçı kazandı.
Lakin ben geri dönüşlerin bizim başımıza neden bu kadar çok geldiği konusunda farklı düşünüyorum. Evet futbolun içinde böyle şeyler her zaman var ve olacaktır ancak biz kendimizi az çok tanıyorsak ''yumurta kapıya sıkışınca'' lafının bizim dilimize nereden geldiği anlaşılacaktır. Yalnızca maçlarda değil son iki büyük turnuvanın eleme gruplarına rezalet başlangıçlar yaparak, akıl almaz puanlar kaybedip grubun son maçlarına doğru toparlanmaya çalışıyoruz. Grubun favori takımını içeride ya da dışarıda yenebiliyoruz, ancak aklımız başımıza geldiğinde atı alan üsküdarı geçmiş oluyor çoktan. Keşke işin başında aynı hırsı, gücü,beceriyi gösterebilsek de bunlara gerek olmasa. Galibiyetin böyle gelmesi ayrı sevindirici ama hepimiz kalp, tansiyon hastası olduk be kardeşim.
Gelelim maça.. Rusya maçında da olduğu gibi topla çok oynayan, daha çok pas yapan taraf bizdik. Ancak topla ne kadar oynadığınızdan ziyade ne kadar kaliteli oynadığınız da önemli. Henüz yeni oluşmaya başlayan bir takım için bu kadarı bu aşamada yeter. Sınıf atlamak içinse daha fazlası lazım. Mesela Cenk'in artık bu sezon gol atmaya başlaması gibi. Çok faydalı oynuyor, çok çabalıyor da bu kısırlıkla gol yollarımız sıkıntılı. Burak Yılmaz bu kadar faydalı oynamıyordu ama golcülüğü başka idi. Cenk'in yine de şu haliyle milli takım için birinci forvet olduğu gerçeği aşikar.
Savunma hattımızda ise Çağlar tam bir taş ancak sürekli birlikte oynayacağı net bir adama ihtiyaç var. Serdar Aziz tam o adam fakat yaşadığı sakatlıklar sürekliliğini engelliyor. Sol ve sağ bek pozisyonları için Şener ve Hasan Ali'den sonra Ömer Bayram ve Zeki iyi gelmiş gibi duruyor. Lucescu artık Mehmet Topal'ın yerin Oğuzhan'ı monte etmeli ki Okay ve Topal o bölgeyi fazlasıyla köreltiyor. Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder'in varlığı şükür sebebimiz, Emre Akbaba da katılmaya başlayınca başka bir seviyeye gelebiliriz. 
Son katıldığımız büyük turnuvanın üzerinden 10 yıl geçti. En yakın turnuva Euro2020'ye katılamayabiliriz belki ancak ben bu takımı sevdim sanırım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder